De leukste concepten geschikt voor 1,5 meter events

De leukste concepten geschikt voor 1,5 meter events

test
Delen

De hele wereld wordt opgeschud, het nieuwe normaal wordt uitgevonden in alle branches en niet op de laatste plaats in de evenementenbranche. Een uitdagende periode, maar deze periode schept ook kansen. Wanneer niks zeker is, is alles mogelijk en laat dit juist de vruchtbare voedingsbodem zijn voor verandering en vernieuwing. Creatieve ideeën zien het daglicht en het ene na het andere idee voor evenementen op anderhalve meter afstand steken de kop op. Nu zijn strenge regels en creativiteit niet vaak een gelukkige combinatie, echter onderstaande 1,5 meter concepten zijn een uitzondering op die regel. Want ondanks dat het naleven van de regels rondom de nieuwe 1,5 meter economie een uiterst serieuze zaak is, moet het natuurlijk wel leuk blijven. Zeker in de hospitality branche waar service met een glimlach begint. Wij hebben de vijf leukste 1,5 meter concepten voor jullie verzameld.

1. Serveren op 1.5 meter afstand

Denk bijvoorbeeld aan een lange stok met daaraan bijvoorbeeld een vogelhuisje bevestigd dat dienst doet als presentatie plateau. De gasten krijgen zo niet alleen op originele wijze maar ook op vanaf veilige afstand hun bestelling uit gehengeld. En Davy en team bedachten meer originele presentatie wijzen. Wat dacht je van een glijbaan in de vorm van een open gezaagde regenpijp in het restaurant tussen de bar en wat tafeltjes? Daarmee kon de barman op meters afstand een biertje naar de zit plekken laten glijden. Hilariteit verzekerd.

Foto 1
Experimenteren bij De Vreemde Vogel. © De Vreemde Vogel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. De Afstandhouder

Met afstand het meest praktische concept dat wij tegenkwamen in onze zoektocht: De afstandhouder. Hoe goed we het ook proberen om afstand te houden, we herkennen het allemaal dat het in de praktijk vaak knap lastig blijkt om de juiste afstand te bewaren. Dit is tijdens zakelijke bijeenkomsten niet anders, zeker gezien het gegeven dat het doel van een bedrijfsevenement vaak is om gasten samen te brengen en te verbinden. De bedenkers van dit product zijn op zoek gegaan naar de oplossing om welkaar weer veilig te ontmoeten, en met verschillende functionaliteiten in hun achterhoofd ontwikkelden zij dit fraaie mobiele meubel op statafel hoogte. Multi-inzetbaar zowel in de horeca als tijdens evenementen en nog leuk ook! Kortom; we like!

Foto 2
De afstandhouder, powered by INNI & Fraai projecten

 

3. Corona Bumper

Waar de hierboven beschreven afstandhouder uitermate geschikt is voor seminars & congressen, zo heeft  ondernemer Johan Vlemmix een variant bedacht met een iets minder serieus karakter. Daarmee is deze bumper heel geschikt voor festivals, feesten en natuurlijk de horeca. De Corona bumper is een soort privétafel om je heen met een stootrand. Zo zouden zelfs grote evenementen weer kunnen, meent de uitvinder. De coronabumper is voorzien van een drankhouder en kan eventueel ook voorzien worden van een waterdichte tablet om bijvoorbeeld bestellingen te plaatsen en contactloos te betalen. Eerst een award show op veilige afstand in onze theaterzaal en daarna op 1,5 meter feesten in de Blackbox in een zee van ruimte? Met deze creatieve bumpers kan het!

Foto 3
De coronabumper is de oplossing voor de horeca en op evenementen, stelt  ondernemer Vlemmix.

 

4. Social Distance Thing

Social distancing blijkt in de praktijk allesbehalve makkelijk te zijn. Maar dankzij een briljante uitvinding van de Rotterdamse creatief ontwerper Harm van Beek (40) wordt dat allemaal iets makkelijker. Hij bedacht een apparaat dat een cirkel van 1,5 meter op de grond projecteert. Ideaal voor jou én anderen. Een stok, spiegeltje, lego en een laser: dat is alles wat de Rotterdammer nodig had voor zijn creatie, die hij Social Distance Thing noemt. Behalve veel bekijks op straat heeft hij geen bestellingen gekregen, maar daar gaat het hem ook niet om. “Zie het meer als een bijdrage aan de bewustwording rondom het coronavirus.’’  Wij zijn fan!

Foto 4
Social Distance Thing ontworpen, een gadget ontworpen door de Rotterdamse ontwerper Harm van Beek

5. Entertainment op 1,5 meter

Benieuwd naar hoe entertainment op 1,5 meter afstand ingevuld kan worden en entertainment met afstand toch verbindend kan werken? Laat dat maar over aan de mannen van de Feestcaravan. Met hun V.I.Peep Show of de Pop Up Karaoke bar verrassen zij de bezoekers van jouw (hybride) anderhalve meter event met Fun entertainment dat helemaal voldoet aan de RIVM richtlijnen. Tel daar bij op het gegeven dat zingen goed is voor de gezondheid en zorgt voor positieve energie. Dit laatste kan iedereen goed gebruiken in deze bijzondere tijd. Wij in ieder geval wel en dus hopen we de concepten van de Feestcaravan snel te mogen boeken voor u in Theater Amsterdam!

Foto 5
Creatief entertainment van de Feestcaravan, fun op veilige afstand

 

Benieuwd hoe jouw evenement in Theater Amsterdam eruit kan zien op 1,5 meter? Theater Amsterdam is dé plek waar live, hybride en online events tot leven komen. Kijk hier op onze website naar de mogelijkheden voor 1,5 meter evenementen in Theater Amsterdam.

Nieuwsgierig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.