Het duurzame antwoord op afval bij evenementen

Het duurzame antwoord op afval bij evenementen

test
Delen

Tijdens evenementen is afval een onvermijdelijke uitdaging die aangepakt moet worden. Denk bijvoorbeeld aan onnodige food waste, zoals ongeconsumeerd voedsel dat wordt weggegooid. Maar ook branding afval, zoals folders, rode lopers en aanplakbiljetten, die na één keer gebruik in de prullenbak belanden. Ook in de techniek worden er regelmatig batterijen gebruikt, die na gebruik vaak als afval eindigen. Dit alles voedt het afvalprobleem en heeft ernstige milieugevolgen. In deze blog helpen we je om een duurzaam antwoord te bieden.

Duurzaamheid in afvalbeheer tijdens evenementen is een groeiende zorg geworden in de afgelopen jaren. Evenementen genereren vaak grote hoeveelheden afval en het is noodzakelijk om deze afvalstromen op een duurzame manier aan te pakken. Daarom geeft de gemeente Amsterdam alleen vergunningen aan evenementen waarbij duurzaam omgegaan wordt met energie, water, afval en vervoer. Dit betekent dat alle evenementen in Amsterdam aan strenge duurzaamheidseisen moeten voldoen. Om zeker te zijn dat we aan deze eisen voldoen, hebben we een duidelijke visie op afvalbeheer ontwikkeld voor alle evenementen bij Theater Amsterdam.

Onze visie op afvalbeheer tijdens evenementen

Bij Theater Amsterdam hebben we een duidelijke visie op afvalbeheer tijdens evenementen. We zijn vastberaden om de impact van afval te minimaliseren en streven naar een duurzame aanpak. Dit zijn enkele van de maatregelen die we hebben genomen:

Herbruikbaar glaswerk, bestek en servies

We hebben afscheid genomen van wegwerpmaterialen en disposables. Wij gebruiken tijdens elk evenement uitsluitend hoogwaardig glaswerk, bestek en eigentijds servies. Door deze aanpassing verminderen we de hoeveelheid wegwerpafval aanzienlijk.

Mastiek

Biologisch afbreekbare materialen

De items die nog wel als wegwerp dienen, zoals bijvoorbeeld servetten en frietzakjes, zijn altijd biologisch afbreekbaar. Op deze manier minimaliseren we de negatieve impact op het milieu.

Duurzame technische keuzes

In de technische aspecten van onze evenementen maken we gebruik van oplaadbare batterijen en energiezuinige LED-lampen. Hierdoor verminderen we niet alleen afval, maar ook het energieverbruik.

Recycling

We recyclen rode lopers, afplakdoeken en andere materialen om ze een nieuwe toepassing te geven op andere evenementen. Op deze manier verlengen we de levensduur van materialen en verminderen we verspilling.

Adviserende rol

We delen onze expertise en adviseren opdrachtgevers om duurzame keuzes te maken op het gebied van afvalbeheer tijdens hun evenementen. Alleen samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen.

Afval scheiding

We geloven sterk in afval scheiding als een effectieve manier om het afvalprobleem aan te pakken. We hebben speciale afval - olievaten laten maken met duidelijke signing die het gasten gemakkelijk maken om afval te scheiden. Door afval op de juiste manier te scheiden, kunnen we meer materialen recyclen en de negatieve impact op het milieu verminderen.

Food & beverage waste management

Een van de grote bronnen van afval tijdens evenementen is voedselverspilling. Bij Theater Amsterdam hebben we dit aangepakt door de productiekeuken in eigen beheer te houden met een vast team van topchefs. Ze zorgen ervoor dat voedseloverschotten worden gebruikt om nieuwe gerechten te bereiden, waardoor food waste tot het verleden behoort.

Bovendien bieden we gasten de mogelijkheid om een Foodiebag mee te nemen aan het einde van een evenement, zodat zij de gerechten mee kunnen nemen naar huis en op die manier een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van voedselverspilling.

Zakelijk evenement organiseren?

Bij Theater Amsterdam zijn we toegewijd aan duurzaamheid en het verminderen van afval tijdens evenementen. Ben je geïnspireerd door onze duurzame aanpak en wil je meer ontdekken over de mogelijkheden bij Theater Amsterdam? Download hier onze brochure of neem vrijblijvend contact met ons op.