Bezoekers

uw bezoek

Op 8 mei 2014 opende Theater Amsterdam haar deuren. De opening viel samen met de premiere van het theaterstuk ANNE, die plaatsvond in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het theater ligt aan ’t IJ in de Westelijke Houthavens aan de rand van de Amsterdamse Jordaan. Met een theaterzaal van 4200 m2, biedt Theater Amsterdam unieke mogelijkheden voor grote decors en de modernste theatertechnieken. Het theater is goed bereikbaar met fiets, auto, openbaar vervoer en zelfs per boot. Kijk hieronder voor alle details van onze prachtige locatie.

Wij ontvangen u graag!

 • Route
 • OV
 • Gouden Green Key Locatie
 • Parkeren
 • Overnachten
 • Mindervaliden
 • Restaurants
Route

Route

Met de auto komende vanaf de A1/ A2 of A4 richting Amsterdam, voeg in op de A10 West. Neem op de A10 de afslag S102 (richting Westpoort/Centrum). Vervolg op de Transformatorweg, die na het viaduct overgaat in Spaarndammerdijk. Sorteer links voor en sla bij stoplichten linksaf de Archangelweg op. Dan rechtdoor en de 5e afslag rechts de Koivistokade oprijden. Dan ziet u aan uw rechterzijde de parkeergarage Minerva parking, gelegen naast Theater Amsterdam.

 

OV

OV

Kijk voor de dienstregeling van bus 48: http://maps.gvb.nl/nl/lijnen/48/dienstregeling

Combinatie openbaar vervoer en loopafstand Theater Amsterdam: 

 • Vanaf Amsterdam Centraal stopt bus 48 met eindhalte Koivistokade bij Theater Amsterdam. U stapt uit op de hoek van de Koivistokade en de Danzigerbocht. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.
 • De vertrekhalte van bus 48 bevindt zich aan de IJzijde van het Amsterdam Centraal station. Vanaf halte Kovistokade is het ongeveer 2 minuten lopen tot aan de ingang van Theater Amsterdam.
 • Vanaf Station Sloterdijk kunt u bus 22 nemen en uitstappen bij halte Spaarndammerstraat.

Voor aankomst- en vertrektijden van bus 48 kijk op: www.gvb.nl en www.9292.nl.

Scan de QR code voor de GVB app:

qr code

Gouden Green Key

Gouden Green Key Locatie

Theater Amsterdam beschikt over het Gouden Green Key Certificaat, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het theater doet er alles aan om de druk op de natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaat Theater Amsterdam een stap verder dan de reguliere wet- en regelgeving vereist.

Voor meer informatie over Green Key klik hier

Parkeren

Parkeren

U kunt parkeren in de parkeergarage ''Minerva Parking'' direct gelegen naast Theater Amsterdam. De ingang is gelegen op de kruising van de Koivistokade/Minervahavenweg (1013 AP) te Amsterdam. Kosten hiervan zijn € 2,50 per half uur of € 30,- voor een hele dag op maandag t/m zaterdag. Op zondag zijn de kosten € 3,- per uur of € 20,- voor een hele dag.  

>>> Klik hier voor alle informatie over de parkeergarage

 

P+R 

 • Parkeer voor € 1,- per 24 uur bij P+R Sloterdijk (bij inrijden na 10:00 uur 's ochtends), neem bus 22 en stap bij bushalte Spaarndammerstraat uit. 
 • Parkeer voor € 1,- per 24 uur bij P+R Bos en Lommer (bij inrijden na 10:00 uur 's ochtends), neem bus 21 richting Haarlemmerplein en stap over op bus 22 richting bushalte Spaarndammerdijk. 
 • Parkeer voor een maximaal tarief van € 20,- per 24 uur bij Parking Centrum Oosterdok, neem bus 48 en stap bij Koivistokade uit. 
Overnachten

Overnachten

Theater Amsterdam heeft vier zeer prettige en bevriende hotels in de buurt. Het nieuwe hippe Moxy Hotel aan het einde van de Danzigerkade met een waanzinnig uitzicht over de havens. Klik hier voor een kamertarief met korting voor uw overnachting, exclusief voor bezoekers van Theater Amsterdam.

Daarnaast is er het Westcord Art Hotel op de Spaarndammerdijk, het luxe aparthotel Boat & Co op het Revaleiland en het Sir Adam hotel gevestigd in de A'dam toren op het Overhoeksplein. Voor meer informatie en korting op deze hotels neem contact op met ons team. 

 

Mindervaliden

Mindervaliden

Bij het theater is een beperkt aantal gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP) beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn alleen beschikbaar voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en kunnen niet worden gereserveerd. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in stadsdeel West, rondom Theater Amsterdam gratis parkeren. 

Restaurants

Restaurants

In de nabije omgeving zijn diverse goede restaurants gevestigd waar u voor een voorstelling kan dineren. Zo is Pont 13 een omgebouwde pont midden op de Haparandadam waar ze een prachtig zonovergoten terras hebben. Het REM Eiland is een goed restaurant met misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam, dat vroeger dienst deed als basis van een commercieel Televisiestation. Ook Gary Loen dat gevestigd is op het water in een drijvend paviljoen is een aanrader! Nieuw in de buurt is Borizov op de Rigakade waar wekelijks een andere chef de scepter zwaait!

Theater Amsterdam heeft zelf ook een keuken met topchefs in huis en catered groepen vanaf 50 gasten tot 1500 gasten. Wij maken wij graag een voorstel geheel op maat van uw wensen. 

Contactformulier

Type Formulier
4 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.