Dit was 2023 in Theater Amsterdam

Dit was 2023 in Theater Amsterdam

test
Delen

Bij Theater Amsterdam streven we niet alleen naar het hosten van uitzonderlijke evenementen, maar ook naar het creëren van ervaringen die duurzaamheid en innovatie samenbrengen. In 2023 hadden we de eer om veel verschillende soorten evenementen te mogen hosten. Grensverleggende technologiecongressen, inspirerende zakelijke borrels en zelfs meeslepende muziek festivals - 2023 was een jaar dat barstte van de energie en diversiteit bij Theater Amsterdam.

Voordat we dieper in enkele van de meest gedenkwaardige evenementen van 2023 duiken, willen we graag een moment nemen om onze dankbaarheid te uiten aan alle partners, leveranciers, opdrachtgevers en collega’s. Jullie inzet, creativiteit en passie zijn de drijvende krachten achter elk succesvol evenement dat we samen hebben gerealiseerd.

We zijn trots op alle evenementen die het afgelopen jaar bij ons plaats vonden. Elk evenement, groot of klein, heeft op zijn eigen manier bijgedragen aan een sprankelend jaar. In deze blog bespreken een paar van onze favorieten, in willekeurige volgorde.

afbeelding ADCN

1. Foto door Studio HER, ADCN Awards 2023.

ADCN Awards: Een avond van creatieve vuurwerken


In 2023 was Theater Amsterdam het trotse podium voor de Dutch Creativity Awards, waarbij creatieve talenten uit diverse disciplines in de schijnwerpers stonden. Dit evenement, een viering van innovatie en artistieke uitmuntendheid, bracht een indrukwekkende variëteit aan creatieve werken samen, geselecteerd door een jury van 130 professionals. 

ADE met Charlotte De Witte: drie dagen, één onvergetelijke ervaring

Tijdens Amsterdam Dance Event transformeerde Loveland het theater tot de KNTXT Turbo Club, een techno paradijs waar Charlotte de Witte het publiek betoverde met haar 'Power of Thought' EP. Meer dan een club, het was een ervaring, onder het mom van Taco’s Tequila & Techno, waren ook overdag de deuren geopend met een exclusieve KNTXT winkel en Mexican Cantina. Het was een viering van muziek, gemeenschap en de ongeëvenaarde energie van de Queen of Techno.

IT4Kids
2. Foto door Jorrit Lousberg (Light At Work), IT4Kids Gala 2023.

IT4Kids Gala: 10-jarig jubileum gala

Het IT4Kids Gala was meer dan een avond van glamour. Het markeerde de 10e verjaardag van een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen. De avond was een prachtig voorbeeld van hoe evenementen kunnen worden gebruikt als een krachtig hulpmiddel voor sociale verandering. Met meer dan 1 miljoen euro opgehaald, liet dit gala zien hoe gemeenschap, vrijgevigheid en feest samen kunnen werken voor een nobel doel.

Google Cloud Summit Benelux: de toekomst van technologie

De Google Cloud Summit was een toonbeeld van innovatie en vooruitgang. Hier kwamen de slimste geesten samen om te discussiëren over de toekomst van technologie, met focus op AI, data en security. Er waren talloze inspirerende keynotes en 25 breakout-sessies, waarin onderwerpen als AI, data en security aan bod kwamen.

Theater Amsterdam faciliteerde zowel de fysieke bijeenkomst als digitale deelname, waardoor deelnemers van over de hele wereld konden meedoen. We kijken uit naar toekomstige samenwerkingen en het hosten van meer evenementen die technologie en creativiteit samenbrengen.

Amsterdams verjaardag: een ode aan de stad

De 748e verjaardag van Amsterdam was een feestelijke gelegenheid die de stad en haar rijke geschiedenis eerde. Burgemeester Femke Halsema opende het evenement, dat de aftrap markeerde voor een jaar vol festiviteiten. Het evenement was een bruisende start van het jubileumjaar Amsterdam 750.

Het evenement bood een voorproefje van wat komen gaat, met onder andere een sneakpreview van het spectaculaire openingsconcert in de Ziggo Dome, gepland voor 27 oktober 2024. De middag werd verder verrijkt met optredens uit de Amsterdamse culturele scene. We kijken vol verwachting uit naar de vele evenementen en initiatieven die ons naar de 750e verjaardag van Amsterdam zullen leiden. 

Gran Turismo
3. GT World Series 2023.

Gran Turismo World Series Showdown

Dit evenement markeerde een nieuw tijdperk in de wereld van simracen. Met geavanceerde technologie en live streaming, creëerden we een ervaring die zowel deelnemers als wereldwijde toeschouwers in vervoering bracht. Het was een evenement dat de grenzen van digitale entertainment en fysieke evenementen samensmolt. 

Viewing Daily Paper

Viewing Daily Paper was meer dan alleen een filmvertoning bij Theater Amsterdam; het was een viering van de Amsterdamse creativiteit en ondernemersgeest. Deze documentaire van Amazon Prime, die de oprichters van het iconische Amsterdamse kledingmerk Daily Paper volgde, gaf een uniek inzicht in hun reis van ambitie naar realisatie. 

De première was een samenkomst van vrienden, familie en medewerkers van het merk, en getuigde van het jonge, cultureel diverse en dynamische karakter van zowel Daily Paper als onze gasten. We zijn trots dat onze state-of-the-art faciliteiten en sfeervolle ambiance mochten bijdragen aan dit evenement, waar mode, cultuur en film elkaar samenkwamen.

Mean well
3. Foto door Dennis Bouman, 

Benefietevent Mean Well 

Het Mean Well benefietevent in Theater Amsterdam was een hartverwarmend initiatief dat de kracht van gemeenschap en maatschappelijke betrokkenheid toonde. Dit evenement, ondersteund door Mean Well Europe in samenwerking met de stad Amsterdam en Amsterdam Impact, richtte zich op het bevorderen van inclusieve en duurzame ondernemingen in de regio. 

Bij Theater Amsterdam geloven we dat elk evenement een kans is om te inspireren, te verbinden en te innoveren. Terwijl we uitkijken naar 2024, blijven we ons inzetten om een podium te bieden voor evenementen die niet alleen entertainen, maar ook verrijken en transformeren. Ben je geïnspireerd en wil je meer ontdekken over de mogelijkheden bij Theater Amsterdam? Download hier onze brochure of neem vrijblijvend contact met ons op.