Trend 2019: Festivalisering van congressen

Trend 2019: Festivalisering van congressen

test
Delen

Als evenementenorganisator kom je tegenwoordig niet meer weg met het organiseren van een louter functioneel event. Tegenwoordig verwachten bezoekers meer. Daarom hebben zakelijke bijeenkomsten steeds meer weg van een festival. Festivalisering is een trend die een paar jaar geleden al is ingezet, maar anno 2019 razend populair is. Met zo’n corporate festival, zakelijk festival, business festival of congrestival creëer je een inspirerende beleving voor je bezoekers. Dat doe je door de juiste elementen uit de festivalbranche te integreren in je zakelijke bijeenkomst of congres.

5 tips voor een festivalsfeer

1. Geschikte locatie

Om een goede festivalsfeer te creëren is de locatie doorslaggevend. Kies niet voor een doorsnee congreszaal, maar zoek een ruimte met vele mogelijkheden op het gebied van aankleding, catering, techniek en faciliteiten. Zo kun je met maximale middelen een uniek evenement neerzetten.

2. Kies een thema

Steeds meer festivals maken gebruik van een thema, voor een extra stukje beleving. Het kan er zelfs voor zorgen dat een ‘saai’ onderwerp aantrekkelijk en boeiend wordt. Als je voor een thema kiest, laat dat dan terugkomen in je aankleding en gebruik het ook in al je communicatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visual Architects: Event Decor (@visualarchitects) op

3. Programmering

Wat festivals zo leuk maakt is dat bezoekers helemaal vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen, maar dat ze overal kunnen rekenen op een optimale beleving. Een sterke en creatieve randprogrammering mag dan ook zeker niet ontbreken op je corporate festival. Denk naast de hoofdonderdelen van het programma daarom ook aan kleinere interactieve sessies, live entertainment en een inspirerend netwerkplein.

4. Catering

Ook op het gebied van catering zijn er vele mogelijkheden om je zakelijke event een festivalsfeer te geven. Met een paar foodtrucks bereik je natuurlijk al snel het beoogde resultaat. Zo kunnen je bezoekers bovendien ook zelf bepalen wanneer ze zin hebben om iets te eten of drinken. Maar met picknicktafels of een fijne loungeplek creëer je pas echt die ongedwongen sfeer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fresch & Fancy (@freschandfancy) op

5. Denk aan de details

Wil je jouw bezoekers echt een festival beleving geven, dan moeten alle details kloppen. Het begint al bij de uitnodiging en de aankondiging van het programma op je website. Maak hiervoor, net als op een festival, gebruik van een blokkenschema. Zo stellen bezoekers heel eenvoudig hun ideale programma samen. Maar bedenk ook creatieve manieren om mensen de weg te wijzen op je event, zodat ze geen onderdeel hoeven missen. En wat dacht je van een feedback- of inspiratiemuur? Een gigantisch krijtbord waar mensen een reactie kunnen achterlaten. Dat geeft net de finishing touch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shakefiets (@shakefiets) op

Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw zakelijke evenement écht memorabel wordt. En welke locatie past daar het beste bij? Juist, Theater Amsterdam natuurlijk! Je bent van harte welkom om de venue te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Theater Amsterdam als unieke locatie voor je business festival? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.