Uw Bezoek


Op 8 mei 2014 opende Theater Amsterdam haar deuren. De opening viel samen met de premiere van het theaterstuk ANNE, die plaatsvond in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het theater ligt aan ’t IJ in de Westelijke Houthavens aan de rand van de Amsterdamse Jordaan. Met een theaterzaal van 4200 m2, biedt Theater Amsterdam unieke mogelijkheden voor grote decors en de modernste theatertechnieken. Het theater is goed bereikbaar met fiets, auto, openbaar vervoer en zelfs per boot. Kijk hieronder voor alle details van onze prachtige locatie.

Wij ontvangen u graag.

Handig om te weten


Route

Route

Neem A1/A2/A4 richting Amsterdam. Neem op de A10 (West) afslag S102 (richting Westpoort/Centrum). Vervolg op de Transformatorweg, die na het viaduct overgaat in Spaarndammerdijk. Sorteer links voor en sla bij stoplichten linksaf de Archangelweg op. Dan rechtdoor en de 5e afslag rechts de Koivistokade oprijden. Dan ziet u na het busstation de parkeerplaats van Theater Amsterdam aan uw rechterzijde.

Plan hier uw route

OV

OV

Kijk voor de dienstregeling van bus 48: http://maps.gvb.nl/nl/lijnen/48/dienstregeling

Combinatie openbaar vervoer en loopafstand Theater Amsterdam: 

  • Vanaf Amsterdam Centraal stopt bus 48 of 248 (eindhalte Koivistokade) naast het parkeerterrein van Theater Amsterdam, op de hoek Koivistokade/Danzigerbocht. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.
  • De vertrekhalte van bus 48 en 248 bevindt zich aan de IJzijde bij Amsterdam Centraal. Vanaf halte Kovistokade is het ongeveer 2 minuten lopen tot aan de ingang van Theater Amsterdam.

Voor aankomst- en vertrektijden van bus 48/248 kijk op: www.gvb.nl en www.9292.nl.

Green Certificaat

Green Certificaat

Theater Amsterdam beschikt over het Gouden Green Key Certificaat, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het theater doet er alles aan om de druk op de natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaat Theater Amsterdam een stap verder dan de reguliere wet- en regelgeving vereist. Klik hier voor meer informatie over Green Key en lees hier de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) verklaring. 

Parkeren

Parkeren

Bij Theater Amsterdam bevindt beschikken we over 320 parkeerplaatsen. Deze bevinden zich naast het theater. De ingang is gelegen op de kruising van de Koivistokade/Minervahavenweg (1013AP) te Amsterdam.

Overnachten

Overnachten

Theater Amsterdam heeft twee zeer prettige en bevriende hotels in de buurt. Het nieuwe hippe Moxy Hotel op de Danzigerkade en het Westcord Art Hotel op de Spaarndammerdijk. Voor meer informatie en korting op deze hotels neem contact met ons team op. We zijn bereikbaar op 020-7055055

Mindervaliden

Mindervaliden

Bij het theater is een beperkt aantal gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP) beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn alleen beschikbaar voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en kunnen niet worden gereserveerd. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in stadsdeel West, rondom Theater Amsterdam gratis parkeren.